Konferenciák, rendezvények

Globalizáció és új kockázatok az élelmiszerlánc-biztonságban – 2014. november 5.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatósággal (EFSA) együttműködésben  2014. november 5-én szakmai konferenciát szervezett „Globalizáció és új kockázatok az élelmiszerlánc-biztonságban”címmel. A szakma jeles hazai képviselői mellett szép számban érkeztek külföldi neves szakemberek; többek között az EFSA új kockázatokkal foglalkozó munkacsoportjának tagjai is részt vettek az eseményen, amelyen közel kétszáz érdeklődő volt jelen.


Együtt az élelmiszerlánc-bűnözés ellen szeminárium – 2014. május 22.

Fókuszban az élelmiszerláncban előforduló hamisítások, csalások, szándékos károkozások elleni hatósági küzdelem címmel tartott szakmai rendezvényt 2014. május 22-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) támogatásával, Budapesten. Az egész napos konferencián több, mint kétszáz hazai és külföldi résztvevő, többségében hatósági munkatárs jelent meg, de egyéb területről érkező vendégek, a tudomány, az ipar és a sajtó képviselői is szép számmal voltak jelen.


IAFP’s European Symposium on Food Safety – 2014. május 7-9.

Az International Association for Food Protection (IAFP) Európai Élelmiszerbiztonsági Szimpóziumot rendezett 2014. május 7-9. között Budapesten, közel 350 fő részvételével a világ minden tájáról. A rendezvény fő célja, egy olyan világméretű fórum biztosítása volt, amely lehetőséget nyújt az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó szakemberek számára az új kutatási irányok, fejlesztések valamint technológiák megismerésére, továbbá a napjainkban felmerülő új veszélyek megvitatására. A sokszínű program átfogó képet nyújtott az élelmiszerbiztonság szerteágazó területeiről, aktuális problémáiról, olyan témákat bemutatva többek között, mint a Fogyasztók Élelmiszerbiztonsági Kockázatérzékelése, Mikrobiológiai Modellek, a Rövid Ellátási Láncok Élelmiszerbiztonsági Megfontolásai, Új Tartósító Eljárások, Hatósági Ellenőrzések Kockázat Alapú Tervezése és a Globális Nyomonkövetési Rendszerek.


 „Az európai innovációs partnerség a mezőgazdasági termelékenységért és fenntarthatóságért” EIP-AGRI konferencia – 2014. május 6.

 A NÉBIH által szervezett konferencián és azt követő műhelymunkákon az Európai Innovációs Partnerségben (EIP) rejlő lehetőségeket vitatták meg az agrárgazdaság szereplői. Az EIP a gazdálkodási gyakorlat és a tudományos kutatás közötti partnerség elősegítését tűzte ki célul, elősegítve ezzel a gazdálkodók mindennapi problémáira adott gyakorlati válaszok megvalósulását és felhívva a figyelmet az innovációban rejlő lehetőségek fontosságára.


“Az élelmiszerlánc-biztonság jövője” szakmai konferencia –  2013. október 15.

 A szakmai konferencián dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mutatta be a hónap elején elfogadott, középtávú nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiát a széles közönségnek. Az eseményen hazai előadók mellett külföldi országos főállatorvosok segítségével a nemzetközi élelmiszerbiztonsági trendeket is megismerhették a rendezvény résztvevői.

 

 Tisztelt Pályázók, Szavazók és Érdeklődők!

 

Köszönjük, hogy rengeteg gyönyörű és kreatív rajzot, fotót beküldve ilyen sokan vettetek részt pályázatunkon. A pályázat lezárult, és a szavazás is véget ért. A zsűri kiválasztotta a legjobb műveket. Az eredményeket 2018. március 19-én olvashatjátok honlapunkon.​