Pályázat

Légy Te is láncszem!

Kreatív és tudományos pályázatok iskolásoknak és diákoknak

2013. szeptember 30-án lezárult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ismeretterjesztő, kreatív és tudományos pályázata.

 

A fiatal kutatók kategóriában az első 7 díjazottunk:

  • Mátyás Berény András: Jódozott konyhasók jód tartalmának vizsgálata, lehetséges megoldások egy létező problémára
  • dr. László Noémi: Tudatos fogyasztó – Növekvő élelmiszer-biztonság
  • Szöllősi Attila – Fogarasi Attila-Levente: A sörök túlhabzása (“gushing” jelenség): élelmiszerlánc-biztonsági jelentősége
  • Szerémy Péter: Kézhigiénia az élelmiszer-iparban
  • Krausz Erzsébet: Tápanyag-utánpótlási módok talaj-pH-t, és ezáltal egyes Aspergillus gombafajok toxintermelését befolyásoló hatása – szabadföldi kísérletben
  • Laki Balázs: Az ágens-alapú modellalkotási paradigma alkalmazhatósági lehetőségei az élelmiszerlánc- biztonság leírására és fejlesztésére
  • Tóth András József: Tudatos élelmiszer-biztonság – Folyamatorientált tudásmenedzsment az iskolai étkeztetésben

 

Az általános iskolai és a középiskolai pályázatok nyerteseiről részletesen itt olvashatnak:

http://eteltcsakokosan.hu/lancszem/